Tips voor het organiseren van een poolparty!

Tijd voor een feestje? Organiseer een zwembadfeestje! Met leuke gasten, een lekker muziekje aan, lekkere hapjes en drankjes en wat leuke decoratie organiseer je eenvoudig een leuk zwembadfeest.

Wat moet er allemaal geregeld worden voor een leuk zwembadfeest?

1. Muziek, want zonder muziek is er geen feest. Afhankelijk van je budget kun je kijken of je een muziekband of DJ kan laten komen. Is het budget minder groot, of vind je het zelf leuk om de muziek te regelen, dan kun je natuurlijk zelf een leuke afspeellijst maken. Kies leuke muziek uit die bij het thema past en regel een paar goede speakers zodat de muziek ook goed te verstaan is. Laat je een band of DJ komen dan regelen zij misschien zelf de speakers, overleg dat even.

2. Gasten, een feestje in je eentje is natuurlijk niet zo gezellig. Kies een leuke club met mensen uit waar jij een leuk feest mee denkt te kunnen vieren. Familie, vrienden, collega’s, buren, je kunt ze allemaal uitnodigen. Houd wel rekening met de hoeveelheid mensen die je uitnodigt en de locatie van je feest. Het moet natuurlijk wel passen.

3. Versier de locatie. Vaak wordt er voor een tropisch thema gekozen bij een zwembadfeest. Gooi een aantal leuke, gekleurde opblaasbare spullen in het zwembad. Denk aan een knalroze flamingo, een zwemband in de vorm van een watermeloen of een ananas, de welbekende opblaaskrokodil of een paar leuke opblaas palmbomen. Hang wat leuke, tropische slingers op en zorg eventueel voor nog wat ballonnen zo her en der. Verder kun je de hapjestafel een leuke uitstraling geven met een leuk kleedje en wat tropische servetjes.

4. Hapjes en drankjes. Kies je voor van die leuke, uitgebreide cocktails met allerlei tierelantijntjes er aan of wordt het gewoon bier, wijn en fris? Afhankelijk van het budget kun je hier een keuze in maken. Qua hapjes kun je op internet hele leuke ideeën vinden. Natuurlijk passen tropische vruchten erg leuk bij het thema. Daarnaast kun je nog voor wat warme hapjes zorgen. Je kunt ook een catering bedrijf de hapjes laten verzorgen, maar ook dan is het de vraag of je budget dit toelaat.