Mode trends waar je blij van wordt

Ben jij nog op zoek naar een leuke outfit voor deze kerst? Lees dan snel verder voor de beste inspiratie! Kijk voor meer informatie op expresswear.nl.

Jurken en rokken

We zien dit najaar veel jurken en rokken in de collecties en dan met name lange jurken en rokken. Ze komen tot over de knie dit seizoen. 

Welke kleuren zijn een must?

Op gebied van kleur zijn er een aantal opvallende trends dit seizoen. De kleur die we het meest terugzien is bruin. Bruin is deze winter echt het nieuwe zwart. We zien dat verschillende tinten bruin met elkaar gecombineerd worden. Bruin is dus niet meer de suffe kleur van vroeger. Een andere opvallende kleur van dit seizoen is vurig rood of ook wel, chilirood. Rood wordt veel gecombineerd met andere rood- en oranje tinten en bijvoorbeeld met zwart. Met deze kleur kan je echt een statement maken. Naast bruin en rood zien we dit seizoen ook veel metallic. Zo zien we metallic goud en metallic zilver bij allerlei kledingstukken zoals rokjes, jurkjes, accessoires en schoenen.

Welke materialen zien we veel?

Dit seizoen zien we weer veel (imitatie)leer. We zien leren rokken, jurken maar ook blouses en jassen van black bananas. Leer staat namelijk overal super bij. Daarnaast gaat het ook nog eens heel lang mee en raakt het nooit uit de mode. Daarnaast zien we deze winter veel wollen truien en sjaals. 

Welke patronen zijn niet weg te denken?

Als we het hebben over patronen vallen er twee dingen op. Allereerst hebben we de dierenprints. Deze zijn ook dit jaar weer erg populair. Zo hebben we de panterprint en de slangenprint als oude favorieten. Maar we hebben ook een nieuwe trend namelijk, krokodillenleer. Deze is iets subtieler en komt met name terug op tassen en schoenen.