Links kopen werkt

Wist je dat het loont om links te kopen? Het lijkt een onbeduidend iets, maar niets is minder waar. Kwalitatief sterke teksten op andere sites, waarin jouw URL en trefwoorden genoemd worden, trekken de bezoekers sterk aan. Hiermee groeit de vindbaarheid van jouw exponentieel.

Linkbuilding vs doordelen

Het aanleggen van links vanaf andere sites met het doel die van jou vindbaarder te maken heet linkbuilding. Je bouwt in feite letterlijk aan zoekmachineoptimalisatie. Je kunt vrienden en bekenden vragen jouw link en trefwoorden te delen op social media, maar daarmee bereik je lang niet zo’n grote groep als met maar het kopen van links. Zeker wanneer een verwijzing naar je site verschijnt op populaire, drukbezochte sites als Marktplaats en Startpagina, gaat het hard.

Onopvallende backlinkstructuur

Opgepast: Google veegt de vloer aan met sites die gebaseerd zijn op een in het oog springende backlinkstructuur. Links naar teksten met een overdaad aan trefwoorden zullen je vindbaarheid doen kelderen. Is er sprake van letterlijk overgenomen zinnen – plagiaat – dan eindig je helemaal onderaan. Er loopt bij de grote zoekmachines namelijk een felle virtuele speurhond rond die beducht is op het vinden van tekenen die kunnen wijzen op kunstmatige manupilatie ten gunste van de vindbaarheid. Bij het kopen van links hoef je je daar geen zorgen over te maken: alleen teksten die uniek zijn in hun soort zullen worden aangewend ter promotie van jouw site.

De weg naar jouw site ligt open

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, uiteraard in het Nederlands, maar ook voor Engelse, Duitse en Belgische en anderstalige websites. De linkbuildingpakketten die aangeboden worden, zijn heel divers. Echter, belangrijk is om te kijken naar de relevantie van de sites waar de links geplaatst worden. Dat zijn de drukke kruisingen waar het wemelt van het internetverkeer. Dat zou zomaar de afslag kunnen nemen naar jouw site…