Langste kust van Nederland

Wat te doen in Zeeland

Er is geen regio in Nederland waar je zoveel kust hebt en stranden dan in Zeeland, maar neem je een kijkje achter de prachtige duinen dan zie je snel dat er meer te beleven is dan dat. Heerlijk vers eten wat dezelfde dag is gevangen, en vergeet de Zeeuwse cultuur niet. Je hoeft je niet af te vragen wat te doen in Zeeland want er is veel te doen, de zeven eilanden zijn gescheiden door water en verbonden door tunnels en bruggen. De meeste vakantiegangers gaan naar het westen van de regio, hier vind je ook de zee. Maar ieder eiland is verschillend ook met het toerisme.

Populairste eiland

Veel mensen gaan in de zomer naar het populaire eiland Walcheren, hier is de hoofdstad Middelburg ook te vinden. Van Vlissingen tot Domburg vind je de geliefde stranden, maar ook voor de kleinere stranden ben je hier op zijn plaats. Op het eiland heb je verschillende mogelijkheden betreft een vakantiepark, maar ook campings zijn er meer dan voldoende om je vakantie lekker te vieren. Zeeuws-Vlaanderen is als enige eiland geen schiereiland meer en ligt tegen België aan, ben je op zoek naar ongerepte stranden dan moet je op dit eiland zijn. 

Wat te doen in Zeeland

Wat te doen in Zeeland

In de hoofdstad Middelburg heb je maar liefst 1100 monumenten die je kunt bekijken, het stadhuis van Middelburg is een van de mooiste hiervan. Het abdij klooster uit de 12e eeuw mag je eigenlijk niet overslaan, wil je meer weten over de geschiedenis van Zeeland dan is het aan te raden naar het Zeeuws Museum te gaan. Beklim met de 207 treden de toren van Lange Jan, hier vanaf heb je een schitterend uitzicht over Walcheren. Heb je kleine kinderen dan is het leuk om naar het park Mini Mundi te gaan, een klein familiepark met enkele attracties en speeltoestellen.