Hoe kun je het beste Liguster planten?

Liguster

Het planten van de Liguster is best wel eenvoudig. Maak voor de Liguster planten een sleuf en vul deze aan met wat mest dat speciaal voor hagen is. Deze haagplant moet het liefste in de zon staan of op een plek met halfschaduw. Als de ligusterhaag 6 tot 7 planten per strekkende meter geplant wordt heeft de ligusterhaag de ruimte om te bloeien. 

Als de planten geleverd wordt met de kuit en de blote wortels is het belangrijk om deze snel te planten. De haagplant in de pot kun je nog even zo laten staan. De beste periode om deze haagplant te planten is tussen oktober en april.  Belangrijk is dat deze haagplant naar het planten voldoende water krijgt. Hierdoor ben je verzekerd dat de plant mooi gaat bloeien. 

Liguster

Het snoeien van de Liguster

De ligusterhaag kan maximaal 5 meter hoog worden als deze niet gesnoeid wordt. Daarom is het belangrijk dat je deze haagplant af en toe plant. Wilt u een dichte of kleine haagelementen dan kan je de plant het beste 3x per jaar snoeien. De beste periode om te snoeien is in mei, juli en september. Wil je liever grote haagelementen in je tuin. Snoei dan de haag 2x per jaar.