Vier redenen waarom jij kwalitatieve ruiten wil in huis

Bij het kopen van een nieuwe woning zijn er een aantal dingen waarmee je standaard al rekening houdt. Zo kijk je allereerst of er geen schimmel aan de muren zit, of er nergens enorm achterstallig onderhoud bij is en hoe de isolatie van de woning is.

En met dat laatste is er iets wat vrij veel mensen nog wel eens willen vergeten: namelijk het kijken naar hoe de ruiten van de woning zijn aangebracht. Is het dubbel glas, HR++ glas of ander glas? Ook dit is een belangrijk gegeven voor de isolatie van jouw aanstaande huis. Ben je benieuwd welke redenen er nog meer zijn om ruiten van goede kwaliteit in huis te hebben? Lees dan snel verder!

Welke soorten ruiten zijn er te onderscheiden?

Allereerst is het misschien verstandig om uit te leggen welke verschillende soorten ruiten er zijn. Hierboven staan er al een paar vermeldt, hieronder zal er meer toelichting worden gegeven.

Om te beginnen is er dubbel glas. Sinds de jaren ’90 is dit type glas de minimale standaard voor het bouwen van huizen. Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, waardoor er minder warmte naar buiten verloren gaat. De spouw van dubbele ruiten is gevuld met lucht.

Vervolgens is er HR++ glas. Dit type ruit is net zoals dubbel glas voorzien van twee lagen glas, waartussen een isolerende vulling van gas is gelaten. Ook zijn de glasplaten van HR++ glas voorzien van een speciale coating die de warmtestraling reflecteert en de warmte nog beter binnen in het huis blijft dan bij dubbel glas. De gasvulling zorgt er op zijn beurt weer voor dat er geen koude lucht van buiten naar binnen komt. Als je erover nadenkt om in jouw nieuwe woning andere ruiten te laten zetten, zal de glaszetter Den Bosch dan in veel gevallen ook dit type glas installeren.

Alle voordelen van moderne ruiten op een rijtje

Om het nog maar even duidelijk voor jou samen te vatten is hieronder een lijstje weergegeven van alle voordelen die in dit blog genoemd staan.

Allereerst is modern glas goed voor de isolatie waarden van een huis. Niet alleen wordt door dubbele ruiten (met of zonder gasvulling) de warmte in huis beter behouden, maar ook komt er geen kou van buiten naar binnen. Behalve dit gegeven, draagt dubbel glas ook bij aan het isoleren van geluid. Hoe breder de spouw tussen de twee ruiten, hoe beter de geluidsisolatie.

Wanneer je ervoor kiest om dubbele ruiten te laten plaatsen draagt dit bij aan de herwaardering van de energielabels op jouw woning. Door beter isolerende ruiten te laten plaatsen stijgt jouw woning dus ook nog eens in waarde!