Elektrische rijwielen leasen of kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe fiets moet je de overweging maken tussen een normale fiets of een elektrisch rijwiel kopen. De prijs kan hierbij een factor zijn, hoewel goedkope elektrische rijwielen vaak nog minder kosten dan luxe fietsen zonder hulpmotor. Wanneer je vervolgens twijfelt tussen een goedkope eBike of een duurder model moet je niet vergeten dat er naast het merk wel degelijk technische verschillen zijn. Bij elektrische rijwielen voor zowel dames als heren kun je naast kopen ook leasen. Waar moet je op letten en hoe kun je online de juiste keuze maken?

Bekijk de collectie elektrische rijwielen in de webshop van Fast & Furious, de specialist in scooters en elektrische fietsen.

Een normale fiets of een elektrisch rijwiel kopen?

We hoeven je niet uit te leggen hoe een fiets in elkaar steekt, Nederlanders worden haast in het zadel geboren. Je weet ook dat je vaak tegen de wind in moet trappen, en soms al vermoeid op je werk aankomt wanneer je moet fietsen. Met elektrische rijwielen heb je daar geen last meer van, deze tweewielers zijn uitgerust met een zogenaamde “trapondersteuning”, dat is een motor die je voldoende ondersteuning biedt om moeiteloos te fietsen. De fiets rijdt niet vanzelf, je hoeft er dus geen speciaal rijbewijs voor te halen, en een kenteken heb je ook niet nodig. De elektrische rijwielen liggen dus ergens tussen normale fietsen en scooters in, met de voordelen van beide met nauwelijks nadelen. Toch zijn er wel degelijk verschillen in kwaliteit.

Waar moet je op letten bij elektrische fietsen aanschaffen?

Hier zijn enkele zaken waar je zeker rekening mee moet houden:

  • Als je veel kilometers maakt op een dag is het verstandig om direct een accu te nemen met een hogere capaciteit. Dan is de actieradius beter, en hoef je tussentijds niet bij te laden.
  • De motor kan zich voor, achter en bij de trappers bevinden. In het midden rijdt het fijnste maar de prijs ligt wel wat hoger.
  • Let op met heel goedkope budget fietsen, die geven vaak problemen. Een goed elektrisch rijwiel kopen hoeft niet duur te zijn, maar wees kritisch.
  • Als je snel op pad wilt gaan kun je ook elektrische rijwielen leasen.

Een elektrisch rijwiel leasen of kopen?

Bij eBikes leasen spreken we over een elektrisch rijwiel kopen op afbetaling. De fiets wordt echt van jou, je hoeft deze niet terug te betalen. Het voordeel is dat je niet eerst hoeft te sparen, en je kunt snel op weg gaan. De kosten voor een elektrisch rijwiel leasen komen door de rente wat hoger uit, je kunt zelf bepalen in hoeveel termijnen je wilt aflossen. Als je het geld direct beschikbaar hebt is kopen de goedkoopste optie, als je liever de kosten spreidt kan leasen voor jou ideaal zijn. De garantievoorwaarden en de service is verder gelijk, de betaling verloopt via een externe kredietverstrekker. Zo wordt het rijden van elektrische rijwielen bereikbaar voor iedereen!

Ga je een elektrisch rijwiel leasen of kopen? Bekijk geheel vrijblijvend de tarieven en voorwaarden via de online webshop van Fast & Furious.